S.C. PLOPENI INDUSTRIAL PARC S.A. este o societate comercială pe acțiuni cu capital integral de stat – acționar unic fiind Consiliul Județen Prahova – constituită în anul 2003 prin preluarea în administrare a unor active (clădiri și terenuri) aflate în patrimoniul ROMARM – Filiala Uzina Mecanică Plopeni.

Societatea administrează un parc industrial înființat în scopul valorificării potențialului material și uman din zonă.

Parcul Industrial Plopeni se întinde pe o suprafață de aproximativ 77 de ha, din care suprafața construită 5,5 ha, situate în două locații  – Incinta Șantier II, Comuna Dumbrăvești, Sat Plopeni, județ Prahova și Incinta Ciuperceasca, Comuna Bănești, Sat Urleta, județ Prahova.

În momentul de față în cele două incinte își desfășoară activitatea 35 de societăți care desfășoară diverse activități de producție. Enumerăm printre acestea

  • C. BIALETTI STAINLESS STEEL S.R.L.
  • C. MOBELLA SOLUTIONS S.R.L.
  • C. PROTELCO S.A.
  • C. WAM ROMÂNIA S.R.L.

S.C. PLOPENI INDUSTRIAL PARC S.A. oferă spre închiriere spații de producție și depozitare, fiind în același timp și distribuitor de utilități pentru rezidenții parcului.

Parcul este situat la o distanță de aproximativ 60 km de cel mai apropiat aeroport, la 10 km distanță de DN1 (E60) și aproximativ 2 km de cea mai apropiată cale ferată.